Program Izdelki O projektu
Maribor
Maribor
Pop-up večerja v Mariboru

17. in 18. september 2021, ob 19. uri, Žički dvor

več
Maribor
dunaj
Razstava izdelkov v Projektni pisarni CzK Maribor

20. september – 20. november 2021

več
Dunaj
dunaj
Razstava na Vienna Design Week

24. september – 3. oktober 2021

Več
Dunaj
dunaj
Pop-up večerja na Dunaju

1. in 2. oktober 2021, ob 19. uri, Silent Loft

več
Predstavitev
dunaj
Predstavitev projekta

22. april 2021

več
Video
Video predstavitev

“Želim si nenavadnih oblik in nenavadnih materialov, ki bodo tudi meni dovolili narediti korak v neznano.”

- Jakob Pintar, chef

Brinas

Izbrani oblikovalci:
Romana Brina Gobec

Navdih črpa iz narave in vsega, kar jo obdaja, še bolj pa iz tega, kar doživlja, ko zapre oči. Njeno poslanstvo je ustvarjati se z rokami, odkrivati organske, napredne materiale in raziskovati neštete možnosti barvanja tekstila z naravnimi barvami.

Naslednji oblikovalec

Izbrani oblikovalci:
Bojana Križanec

Bojana Križanec je diplomirala iz kiparstva na Šoli uporabnih umetnosti Famul Stuart v Ljubljani (sedaj Akademija umetnosti, Univerza v Novi Gorici). Samostojno je razstavljala v številnih galerijah ter prejela več nagrad. Zadnjih nekaj let izdeluje krožnike za prestižne restavracije doma in v tujini (Hiša Franko, La Subida, Amelia, Noel in druge).

Naslednji oblikovalec

Izbrani oblikovalci:
Gašper Fabijan

Gašper Fabijan je arhitekt, ki ga vse bolj veseli tudi oblikovanje. Tako pri arhitekturi kot pri oblikovanju manjših objektov mu pomagajo navdihujoče zgodbe, s pomočjo katerih se predmet oblikuje sam in tako postane brezčasen.

Naslednji oblikovalec

MOSEANIC

Izbrani oblikovalci:
Lučka Berlot in Ági Göb

Lučka Berlot je oblikovalka in pedagoginja, ki se ukvarja s produktnim in unikatnim oblikovanjem, predvsem svetil in dodatkov za dom. Vodi svojo blagovno znamko Lučkabučka, od leta 2019 pa z madžarsko oblikovalko Agi Gob razvija material in znamko Moseanic Partnership. Agi Gob je v Budimpešti doštudirala urbano in produktno oblikovanje, trenutno pa se ukvarja z oblikovanjem embalaže in produktov ter s fotografijo.

Naslednji oblikovalec

Salto Dionys

Izbrani oblikovalci:
Rok Oblak

Rok Oblak je diplomiral iz industrijskega oblikovanja na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje in magistriral iz aplikativnih umetnosti na kanadski univerzi Emily Carr. Poleg delavnice Levo, kjer oblikuje izdelke pod znamko Salto Dionys, aktivno deluje tudi v ustvarjalnem laboratoriju KRATER. V svojem delu se ukvarja z biokompoziti, uporablja lokalne materiale in koncipira nove proizvodne procese DIY in DIT strategij.

Naslednji oblikovalec

Izbrani oblikovalci:
Nuša Jelenec in Katarina Dekleva

Nuša Jelenec, industrijska oblikovalka, in arhitektka Katarina Dekleva sta se spoznali v skupini Spoznaj svojo hrano na BIO25. Od tedaj redno profesionalno sodelujeta, saj ju družijo podobni interesi, oblikovalski pristop in filozofija. Obe zanimajo trajnostni principi, 'naredi si sam' kultura, humor v oblikovanju in arhitekturi, kulinarika in vrtnarjenje.

Naslednji oblikovalec

OD OKA

Izbrani oblikovalci:
Kristina Pucko in Špela Ambrož

OD OKA je rezultat projektnega sodelovanja med Špelo Ambrož in Kristino Pucko. Avtorici ustvarjata domiseln jedilni servis za vznemirljive pogrinjke. 

Naslednji oblikovalec

Natura Morta

Izbrani oblikovalci:
Anamarija Dimovska

Oblikovalka keramike Anamarija Dimovska raziskuje tradicionalne oblike in arheološke najdbe preteklosti, pri čemer se srečuje z vprašanjem o prihodnosti. Z eksperimentalnim pristopom in alkimističnim razvijanjem receptov za mešanje glazur ustvarja neponovljive efekte. Površina predmetov priča o edinstveni transformaciji, ki se dogaja skrita očem, med fazo glazurnega žganja.

Naslednji oblikovalec

Izbrani oblikovalci:
Vera Fois

Vera Fois je arhitektka in magistrica menedžmenta, ki obožuje oblikovanje in arhitekturo. Rada raziskuje nove koncepte in različne tehnologije izdelave, predvsem se rada posveča detajlom. V zadnjem času raziskuje tudi oblikovanje keramike.

Naslednji oblikovalec