Program Izdelki O projektu

Mentorica s področja oblikovanja: Veerle Wenes

Lastnica galerije Valerie Traan ter umetniška vodja oblikovalske znamke Valerie Objects
predstavitev projekta

O galeriji valerie_traan

Galerija (2010) se nahaja v zgodovinskem središču Antwerpna in je živahno stičišče umetnosti, arhitekture in vsakdanjih predmetov. Od svojega začetka je galerija premikala meje med različnimi sferami delovanja s postavljanjem razstav raznovrstnih umetnikov. Vedno je na preži za ustvarjalci z močno, empatično vsebino in občutkom za nepopolnost. Za umetniki, ki delujejo v različnih žanrih, zapuščajo svoja območja udobja s prepletanjem disciplin, da bi preobrazili, rekonstruirali in našli lepoto v preprostem in vsakdanjem.

Vprašanje, ali gre za umetnost, oblikovanje ali arhitekturo, je zaradi interdisciplinarnega pristopa galerije nepomembno. Ta odnos se kaže tudi v fizični postavitvi galerije: kot podaljšek svojega doma je lastnica galerije Veerle Wenes vsako svojo zasebno sobo spremenila v nenehno spreminjajočo se razstavno postavitev.

O valerie_objects

valerie_objects je belgijska založba za vrhunsko oblikovanje, ki sta jo ustanovila Axel van den Bossche, izvršni direktor priznanega oblikovalskega podjetja Serax, in Veerle Wenes, lastnica priznane galerije za oblikovanje in umetnost Valerie Traan. Njun cilj je oblikovalcem in umetnikom omogočiti, da svoj prepoznani slog oblikovanja prenesejo v oprijemljive predmete z namenom, da bi orodjem in predmetom, ki jih uporabljamo vsak dan, povrnili estetski pomen. Na kratko: vrnite vsakodnevnim predmetom njihovo lepoto.